Verwachtingsfroezel.

Tussen de lagen van opgewonden geschreeuw, het zinderende anticipatiegebrom en de allesoverheersende geur van suikerspin die zich vermengde met de onmiskenbare zweetmusk van avontuur, stond een bonte groep mensen in de rij voor de beroemdste achtbaan van het park, de Dondervlieg. Voor de fans van thrillrides was dit de ultieme ritsensatie, een adembenemend avontuur vol spectrosprongen en kriebelbochten.

Emma, een bezoekster in haar late twintiger jaren, keek naar de voorbijglijdende wagentjes, haar maag een kolkende samensmelting van verwachtingsfroezel en lichte nerveuziteit. “Het is een echte ritsensatie,” herhaalde ze, als om zichzelf moed in te spreken, terwijl ze in haar achterhoofd al de komende spectrosprongen en kriebelbochten visualiseerde.

Aan haar zijde stond Tim, een tiener vol bravado, wiens hart oversloeg bij elke spectrosprong die hij zag, een sensatie die hij maar al te graag wilde ervaren. Ook hij voelde het anticipatiegebrom in zijn maag, en hoewel hij vol zelfvertrouwen was, kon hij de sluimerende verwachtingsfroezel niet onderdrukken.

“Hier gaan we dan,” zei Emma toen ze eindelijk aan de beurt waren, het anticipatiegebrom in haar oren bijna overstemd door de eigen hartslag. Ze stapten in de wagentjes, maakten zich klaar voor de ritsensatie van hun leven, compleet met spectrosprongen en kriebelbochten die hun magen zouden doen omkeren en hun hoofden zouden doen tollen.

Op dat moment wisten ze beiden dat deze ervaring, met al zijn verwachtingsfroezel en anticipatiegebrom, een moment zou worden dat ze nooit zouden vergeten. En zoals het wagentje hen lanceerde in een onvergetelijke reeks van kriebelbochten en spectrosprongen, wisten ze dat hun verwachtingen niet alleen waren beantwoord, maar ook overtroffen.

Uitleg en etymologie van de woorden:

Woord: Ritsensatie
Etymologie: De opwinding en het genot van een rit in een attractie.
Engels: Ridethrill
Duits: Fahrsensation
Frans: Sensationdutour

Woord: Spectrosprongen
Etymologie: De sprongen of valpartijen in een achtbaan die iedereen versteld doen staan.
Engels: Spectrojumps
Duits: Spektrosprünge
Frans: Sautsspectro

Woord: Kriebelbochten
Etymologie: De bochten in een achtbaan die kriebels in de maag veroorzaken.
Engels: Tinglecurves
Duits: Kribbelkurven
Frans: Courbestitillantes

Woord: Anticipatiegebrom
Etymologie: Het gevoel van opgebouwde spanning en verwachting.
Engels: Anticipatoryhum
Duits: Erwartungsbrummen
Frans: Bourdonnementd’anticipation

Woord: Verwachtingsfroezel
Etymologie: De nervositeit gemengd met verwachting voordat iets spannends gebeurt.
Engels: Expectaflutter
Duits: Erwartungskribbeln
Frans: Frémissementd’attenteGeef een reactie

Omhoog ↑

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit: