Slaapzak.

Luister goed, stelletje lamlendige nietsnutten! Weet je wat dit is? Dit is niet zomaar een stuk stof waarin je je als een laffe worm kruipt om je slaap te vangen. Dit is een symbool van discipline, een testament van orde, een weerspiegeling van dit heilige instituut dat we het leger noemen. Het is de slaapzak, je beste vriend op het slagveld, en verdomme, je zult het respecteren!

Ik zie jullie daar, met jullie onhandige vingers, worstelend om deze heilige cocon op te vouwen alsof het een laken is dat je nonchalant op je bed gooit. Maar dat is het niet! Het is een wapen, een hulpmiddel, een uitrusting van de soldaat. En hoe behandelen we onze uitrusting? We rollen het op. We rollen het strak, precies, zonder fratsen of flauwekul. Zo doen we dat hier.

Hoe vaak heb ik het jullie al verteld? Rollen is de taal van het leger, de taal van discipline, van precisie. Het is het ritme dat door de aderen van deze institutie stroomt, de cadans van onze gezamenlijke mars. En wat doen jullie? Jullie vouwen, alsof jullie in een verdomde wasstraat werken!

Ik zie jullie hoofden krabben, je afvragen waarom we niet gewoon de slaapzakken kunnen vouwen. Goed dan, laat me dit kristalhelder maken voor jullie, stelletje slapjanussen. We rollen onze slaapzakken op omdat het de ruimte efficiënt gebruikt, het maakt het gemakkelijk om te dragen, het geeft een snelle toegang en bovenal, het is de verdomde standaard van het leger!

Ik heb het jullie keer op keer op keer verteld, maar blijkbaar gaat het jullie ene oor in en het andere uit. Dus ik zal het nog een keer zeggen, voor de doven onder jullie: vouwen is voor kleuters en bejaarden, rollen is voor soldaten!

En ja, voor de wijsneuzen onder jullie, ik weet dat er een nieuwe trend is om de slaapzakken te vouwen. Maar ik geef geen fluit om trends! Als ik promotie wilde krijgen door slaapzakken te vouwen, had ik wel bij de padvinderij aangeklopt. Maar ik ben geen padvinder, ik ben een sergeant in het leger, en ik zal mijn verdomde slaapzak oprollen zoals het hoort!

Dus pak je slaapzak, houd je mond en begin te rollen. En doe het goed, of je zult het blijven doen tot je armen eraf vallen! Is dat begrepen, soldaten?

sleeping


Geef een reactie

Omhoog ↑

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit: