Koekje.

Koken is niet alleen een heerlijke manier om te eten, maar het kan ook een pad zijn naar zelfreflectie en begrip. Daarom introduceren we een uniek recept: ‘Koekjes van Eigen Deeg’. Deze koekjes zijn geïnspireerd door het Nederlandse gezegde ‘een koekje van eigen deeg krijgen’, wat betekent dat iemand hetzelfde ondergaat als wat hij of zij een ander heeft aangedaan.

Dit recept is niet alleen bedoeld om heerlijke suikerkoekjes te bakken, maar ook om ons te helpen reflecteren op de impact van onze acties op anderen. Door elk ingrediënt te verbinden met een aspect van dit gezegde, wordt het kookproces een moment van introspectie en bewustwording.

Dus, waarom zou je deze koekjes bakken? Misschien wil je een unieke manier om te reflecteren op je eigen gedrag, of misschien wil je een gesprek met je kinderen of vrienden op gang brengen over de gevolgen van onze acties. Of misschien wil je gewoon een nieuw en heerlijk koekjesrecept proberen met een speciale twist.

Wat de reden ook is, deze ‘Koekjes van Eigen Deeg’ zijn de perfecte manier om te genieten van het bakken, terwijl je ook nadenkt over de invloed die we allemaal op de wereld om ons heen hebben. En natuurlijk zul je aan het einde heerlijke koekjes hebben om van te genieten!

Recept voor “Koekjes van Eigen Deeg”:

Ingrediënten:

 • 400 gram bloem van eerlijke handel: Om het concept van eerlijkheid te ondersteunen, dat iedereen krijgt wat hij of zij verdient, net zoals in het gezegde.
 • 200 gram suiker: De zoetheid kan de aangename of onaangename verrassingen in het leven vertegenwoordigen, afhankelijk van hoe men handelt.
 • 200 gram boter: De rijkheid en de zachtheid van de boter kunnen de gevolgen van onze acties symboliseren. Zachte boter maakt een zacht koekje, harde boter kan het moeilijk maken om het deeg te mengen, net als onze acties die onze ervaringen kunnen verzachten of moeilijk maken.
 • 2 eieren van vrije-uitloop kippen: De eieren symboliseren nieuw begin en het belang van ethisch en respectvol gedrag.
 • Een snufje zout: Zout kan de uitdagingen en tegenslagen in het leven vertegenwoordigen die we soms ervaren als gevolg van onze eigen acties.
 • 2 theelepels fairtrade vanille-extract: De smaak van de vanille benadrukt het belang van het ervaren van de gevolgen van onze acties, of ze nu zoet of bitter zijn.

Bereiding:

 • Meng alle ingrediënten met reflectie op onze acties en hoe ze anderen kunnen beïnvloeden.
 • Vorm het deeg en plaats het in de koelkast. Denk na over hoe onze acties soms tijd nodig hebben om hun gevolgen te tonen, net als het deeg dat tijd nodig heeft om op te stijven.
 • Snijd het deeg in vormen die de impact van onze acties symboliseren, zoals harten, sterren of zelfs handafdrukken.
 • Bak op 180 graden en zie hoe onze acties en intenties vorm krijgen, net zoals het deeg koekjes wordt in de hitte van de oven.
 • Laat de koekjes afkoelen en proef. Zijn ze zoet? Zout? De smaak kan reflecteren op de gevolgen van onze eigen acties.
cookie


Geef een reactie

Omhoog ↑

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit: