Rechterhand.

De stelling van Pythagoras stelt dat in een rechthoekige driehoek, het kwadraat van de lengte van de schuine zijde gelijk is aan de som van de kwadraten van de lengtes van de andere twee zijden.

We kunnen een denkbeeldige rechthoekige driehoek maken waarbij de twee korte zijden de afstand tussen de linker- en rechterhand van een persoon weergeven en de schuine zijde de afstand tussen de linker- en rechterhand van die persoon over de borstkas.

Als we aannemen dat de afstand tussen de linker- en rechterhand van een persoon gelijk is aan de breedte van hun borstkas, dan kunnen we de lengte van elke korte zijde van de denkbeeldige driehoek berekenen als de helft van deze afstand.

Laten we zeggen dat de afstand tussen de linker- en rechterhand van een persoon 60 centimeter is. Dan is de lengte van elke korte zijde van de denkbeeldige driehoek gelijk aan 30 centimeter.

Nu kunnen we de stelling van Pythagoras toepassen om de lengte van de schuine zijde van de denkbeeldige driehoek te berekenen:

lengte schuine zijde = √(lengte korte zijde 1^2 + lengte korte zijde 2^2)

lengte schuine zijde = √(30^2 + 30^2)

lengte schuine zijde = √(1800)

lengte schuine zijde ≈ 42,43

Dit betekent dat de afstand tussen de linker- en rechterhand van een persoon over de borstkas ongeveer 42,43 centimeter is. Aangezien de linker- en rechterhand van een persoon zich aan weerszijden van de borstkas bevinden, bewijst de stelling van Pythagoras dus dat links de linkerhand en rechts de rechterhand van een persoon zit. Dit is omdat de kortere zijden van de driehoek, die de afstand tussen de handen van een persoon vertegenwoordigen, aan de linker- en rechterzijde van de schuine zijde liggen, wat overeenkomt met de positie van de linker- en rechterhand van een persoon.Geef een reactie

Omhoog ↑

nl_NLNederlands
%d