bonbon

Er zijn een aantal redenen waarom het gebruik van bonbons als schoolbord krijt een goed idee zou kunnen zijn:

  1. Duurzaamheid: Bonbons zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze niet schadelijk zijn voor het milieu wanneer ze weggegooid worden. Dit is in tegenstelling tot traditioneel schoolbordkrijt, dat gemaakt is van krijt of steen en dat niet biologisch afbreekbaar is.
  2. Gemak: Bonbons zijn gemakkelijk te verkrijgen en goedkoop, wat betekent dat leraren ze gemakkelijk in grote hoeveelheden kunnen kopen. Bovendien zijn bonbons kleiner en lichter dan traditioneel schoolbordkrijt, wat betekent dat leraren ze gemakkelijk kunnen dragen en opslaan.
  3. Leuk: Bonbons zijn lekker en worden vaak geassocieerd met positieve emoties, wat betekent dat leerlingen wellicht gemotiveerder zullen zijn om te leren als ze bonbons als schoolbordkrijt gebruiken.
  4. Gezondheid: Bonbons bevatten suiker, wat betekent dat ze een kleine hoeveelheid energie kunnen geven tijdens de lange schooldagen. Dit kan helpen om leerlingen alert te houden en hun concentratie te verbeteren.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van bonbons als schoolbordkrijt:

  1. Schoonmaken: Bonbons kunnen gemakkelijk aan schoolborden plakken en kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Dit kan extra werk betekenen voor leraren die de schoolborden moeten schoonmaken.
  2. Gezondheid: Hoewel bonbons een kleine hoeveelheid energie kunnen geven, bevatten ze ook veel suiker. Dit kan leiden tot gewichtstoename en tandbederf als leerlingen te veel bonbons eten.

In samenvatting: Hoewel het gebruik van bonbons als schoolbordkrijt op een aantal manieren voordelig kan zijn, moeten leraren er rekening mee houden dat ze ook enkele nadelen hebben. Het is belangrijk om een afweging te maken tussen deze voordelen en nadelen voordat besloten wordt om bonbons als schoolbordkrijt te gebruiken.


Geef een reactie

Omhoog ↑

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit: